Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Bevolking
-Economie
-Samenleving
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Links
El Salvador: Transport
Transport in El Salvador:

 • Luchthaven: El Salvador International Airport (IATA: SAL, ICAO: MSLP), Algemeen bekend als Comalapa International Airport (officiële naam: Cuscatlán International Airport) bevindt zich zo'n 50km van San Salvador.

  Nationale luchthaven

  Het werd in de late jaren 70 gebouwd als vervanger voor zijn voorganger, Ilopango International Airport, dat nu enkel gebruikt wordt voor militaire en chartervluchten, maar er zijn plannen om er tegen 2009 opnieuw een volwaardige internationale luchthaven van te maken.

  Er zijn eveneens plannen om een nieuwe luchthaven te bouwen langs de kust van El Tamarindo, La Union, samen met toeristische infrastructuur langs het strand.

 • Huurauto: In El Salvador rijdt men rechts en snelheidsbeperkingen worden zelden gerespecteerd. All-in verzekering is dan ook aangeraden. Internationale rijbewijzen worden aanvaard tijdens de eerste 30 dagen van je verblijf, nadien word je verondersteld een Salvadoriaans rijbewijs aan te vragen.

  De toestand van de wegen evolueert in de goede richting. De schade na de aardbeving van 2001 is bijna volledig hersteld en er zijn ook enkele expresswegen aangelegd. Bussen en taxi's zijn daarentegen zeer slecht onderhouden en houden zich niet aan de verkeersregels.


 • Havens: Alle havens van El Salvador bevinden zich aan de Stille Oceaan:
  • Acajutla
  • Puerto Cutuco
  • La Libertad
  • La Unión
  • Puerto El Triunfo
  Tot nu toe zijn er weinig tot geen cruiseschepen die aanleggen in El Salvador, maar daar zou in de nabije toekomst verandering in kunnen komen.


 • Openbaar vervoer: Reizen met de bus in El Salvador is een echte ervaring die je niet mag missen, maar dan mag je wel niet gehaast zijn. Hoewel nogal tijdrovend zijn bussen zonder twijfel de goedkoopste manier om ergens te geraken.

  In totaal rijden er zo'n 12.000 bussen in het hele land. De staat geeft concessies aan iedereen die op een bepaalde route een busdienst wenst uit te baten, maar de meesten hebben slechts één enkele bus, dus er is amper sprake van echte busmaatschappijen met vaste dienstregeling en mogelijkheid tot overstappen en dergelijke.

  Bussen beginnen te rijden vanaf 5hr 's morgens en stoppen 's avonds laat. Meestal zijn de bussen overvol en zeker na 15hr en in het weekend.

  Op plaatsen waar er geen of weinig publiek transport aanwezig is kan je genoodzaakt zijn te liften, waarbij je een kleine fooi geeft aan de bestuurder. In de praktijk zijn de pick-up trucks in deze gebieden onofficiële bussen waar ook de lokale mensen dankbaar gebruik van maken.

  Opgelet: overvallen en berovingen op bussen komen de laatste tijd meer en meer voor in El Salvador.


 • Fiets: Sinds de introductie van mountainbikes, is het land verkennen per fiets enorm populair geworden. Fietsen en mountainbikes zijn op veel plaatsen te huur.