Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Bevolking
-Economie
-Samenleving
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Links
El Salvador: Santa Ana
Santa Ana:

Santa Ana is de tweede grootste stad in El Salvador, 64 kilometer ten westen van de hoofdstad San Salvador. Santa Ana heeft ongeveer 275.000 inwoners. In de stad zijn verschillende mooie architecturale pareltjes te bewonderen:

 • Kathedraal van Santa Ana:


 • De 'Catedral de la Seņora Santa Ana' is een (neo)gothische kathedraal die zich bevindt in Santa Ana. De bouw begon in 1906 en de kathedraal werd ingewijd op 11 februari 1913, hoewel er in de decennia nadien nog werd voortgebouwd tot het in 1959 uiteindelijk volledig af was.


  De kathedraal was ontworpen om te lijken op een gothisch bouwwerk, in tegenstelling tot de andere kathedralen in El Salvador (en de rest van Latijns-Amerika) die allen in Spaanse koloniale stijl zijn opgetrokken.

  In de noordelijke toren bevinden zich drie klokken die manueel moeten worden geluid, terwijl zich in de zuidelijke toren ook drie klokken bevinden, in 1949 uit Nederland ingevoerd, die elektronisch bediend kunnen worden.

 • Theater van Santa Ana:


 • Het theater, aan de andere zijde van het plein dan de kathedraal, is een zeldzaam stukje kunst in El Salvador. Het lijkt er niet echt op zijn plaats met zijn klassieke uitstraling en men is eindelijk begonnen met de broodnodige restauratie.


  Er wordt een bijdrage gevraagd om het theater te bezoeken, maar het zou zonde zijn om dit niet te doen als je toch in Santa Ana bent.

 • Stadhuis van Santa Ana: • Het stadhuis is een schoolvoorbeeld van Spaanse koloniale architectuur.

  Terug