Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Bevolking
-Economie
-Samenleving
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Links
El Salvador: San Salvador
San Salvador:

San Salvador is de hoofdstad van El Salvador. Er wonen meer dan 2 miljoen mensen, 1/3 van de totale bevolking van het land, en is daarmee de op één na grootste stad van Midden-Amerika. In het begin van de 20ste eeuw was San Salvador een toeristische trekpleister: met zijn 30.000 inwoners en mooi bewaard gebleven architectuur was het een open en aantrekkelijk koloniaal stadje. Door de verschillende aardbevingen en de massale bevolkingsgroei is echter een belangrijk deel van deze aantrekkingskracht verloren gegaan, maar een bezoek is nog steeds meer dan de moeite waard.

  • Kathedraal van San Salvador:


  • De 'Catedral Metropolitana de San Salvador' is de belangrijkste kerk in het aartsbisdom San Salvador. De kerk werd tweemaal bezocht door Paus Johannes Paulus II die opmerkte dat de kathedraal onlosmakelijk verbonden is met de hoop van het Salvadoriaanse volk. Het was immers hier dat Aartsbisschop Oscar Romero werd vermoord in 1980. Zijn grafmonument is nu een grote trekpleister voor pelgrims geworden.


  • Nationaal theater:


  • Het 'Teatro Nacional de El Salvador' is het oudste theater van Centraal-Amerika. De constructie begon eind 1911 en het werd ingehuldigd in 1917. Het werd opgetrokken in Franse Renaissance stijl met enkele moderne toetsen.


    De decoraties komen van de Italiaanse architect Lucio Capellaro en de grote hal van het theater is één van de mooiste in Latijns-Amerika.

  • Nationaal Paleis:


  • Het 'Casa Presidencial' is de officiële residentie van de president van El Salvador. De bouw begon reeds in 1811, het jaar waarin de onafhankelijkheidsstrijd begon.    Terug