Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Bevolking
-Economie
-Samenleving
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Links
El Salvador: San Andres
San Andres

    San Andres is een pre-colombiaanse landbouwersnederzetting in de vallei van de Zapotitan die reeds vanaf 900 v.C. bewoond werd. Ook deze nederzetting werd in 250 n.C. geevacueerd na de uitbarsting van Lago Ilopango en opnieuw bewoond vanaf de vijfde eeuw. Tussen 600 en 900 n.C. was San Andres de hoofdstad van de Zapotitan vallei.

    De opgravingen hebben aangetoond dat San Andres in hoofdzaak een politiek en ceremonieel centrum was en de stad was ook volgens dit principe opgebouwd met een Zuidelijke (politiek) en een Noordelijke hoofdzetel. Nu nog zijn er op de archeologische site overblijfselen te vinden van paleizen, piramides en een groot aantal andere gebouwen.


    Na de Spaanse verovering van het land bevonden de overblijfselen zich in een koloniale indigo plantage. Zowel de overblijfselen van de stad als de plantage werden in 1658 bedolven onder het as van de uitbarsting van de vulkaan Playon. In 1996 opende de Salvadoriaanse regering het archeologische park San Andres waar je zowel de piramides, een museum met opgegraven gebruiksvoorwerpen van de maya's als de gereconstrueerde indigoplantage kan bezoeken.

    Terug