Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Bevolking
-Economie
-Samenleving
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Links
El Salvador: Praktisch
Praktische tips voor een reis naar El Salvador:

 • Taal: De bewoners spreken bijna allemaal Spaans en in de grote steden of op toeristische plaatsen zijn er voldoende mensen die ook een woordje Engels kunnen. Nog enkele tientallen mensen spreken de oude indianentaal.
 • Geld: De nationale munteenheid is sinds januari 2001 de US Dollar. De eigen munt wordt niet meer gebruikt, dus je moet je geld niet omwisselen als je rechtstreeks vanuit Europa US dollars meebrengt.
  Banken zijn over het algemeen geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur van maandag t/m vrijdag. Sommige banken in de toeristische gebieden zijn wat langer geopend. Bij een aantal banken vindt u pinautomaten, zeker in de grotere steden. Vraag uw eigen bank naar de mogelijkheden, zij hebben de aktuele informatie.
  Credit Cards worden door bijna alle hotels en restaurants geaccepteerd, ook bij de Salvadoriaanse middenstand kunt u op veel plaatsen met de belangrijkse creditcards terecht.
 • Elektriciteit: 115 Volt en 60 Hertz. Dit is dus gevoelig anders dan het Europese stroomnet. Controleer of je elktrische apparatuur wel veilig functioneert met deze gegevens. Het stopcontact is dat van de VS, dus twee platte evenwijdige plaatjes. Zorg voor een adaptor, hoewel de meeste hotels die zelf voorzien.
 • Eten: Het eten is niet het culinaire hoogtepunt die je misschien bij andere Spaanstalige landen wel verwacht. Het eten is vrij ťťnzijdig, maar in de restaurants is het vrij goed en goedkoop. Wees wel voorzichtig met ijs, rauw vlees en ongewassen groenten. De belangrijkste maaltijd is de lunch en bestaat voornamelijk uit ingrediŽnten die bekend zijn in de Spaanse keuken zoals bonen, rijst etc
  Water uit de kraan wordt afgeraden van te drinken, maar er is uiteraard ook bronwater in flessen te koop.
 • Religie: 95% van de bevolking is katholiek en gaat nog ter kerke. Bij een bezoek aan de vele kerken zijn bedekte schouders en knieŽn verplicht.
 • Verkeer:In El Salvador rijdt men rechts en ongedisciplineerd. Wees voorzichtig!
 • Tijd: 7 uur vroeger dan in BelgiŽ en Nederland.
 • Documenten: Voor Belgen en Nederlanders volstaat een geldige reispas, een visum is niet verplicht.
 • Telefoneren:Vanuit de meeste hotels en vakantiecomplexen kunt u direct bellen. Voor Nederland draait u: 0031 voor BelgiŽ 0032, vervolgens het kengetal zonder 0 en het abonneenummer (achter elkaar doordraaien). Informeert u wel eerst even hoe hoog de toeslag is voor het gebruiken van de hotellijn. Het beste kunt u echter bellen met telefoonkaarten die overal verkrijgbaar zijn.
  Uw GSM-telefoon is bruikbaar als uw provider een roaming-overeenkomst heeft met een provider in El Salvador. Als u wilt weten of dat zo is kunt u het beste even contact op nemen met uw provider!
 • Internet:Tegenwoordig kunt u overal intercafes vinden, zo ook in El Salvador. U vindt ze terug in hotels, bars en zelfs in shopping-malls!
 • Openingstijden: De winkels zijn over het algemeen geopend van 09.00 uur tot 12.30 uur tot 13.00 uur en van 16.00 uur tot 19.00 uur. In de toeristische plaatsen blijven winkels langer open, afhankelijk van de drukte en de tijd van het jaar. Hier zijn de winkels dan ook meestal geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Bijna iedere plaats heeft zijn eigen wekelijkse markt.