Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Bevolking
-Economie
-Samenleving
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Links
El Salvador: Bevolking
Bevolking van El Salvador:

Bevolking: De bevolking van 6,822,378 (Juli 2006 schatting) bestaat voor ca. 90% uit mestiezen (Ladinos), voor de rest uit Indianen en blanken (de meeste van Spaanse afkomst). In het westen leven de Pipil, een aan de Nahua verwante groep, en in het noordoosten de Lenca-Indianen. De jaarlijkse bevolkingstoename (1990-1995) bedraagt 2,2%; het geboorte- en het sterftecijfer (1992) bedragen resp. 32 en 7 per duizend. Ca. 43% van de bevolking is jonger dan 15 jaar. Ongeveer de helft van de bevolking woont in de steden.

Processie

Taal:De officiële taal is het Spaans. De Indianentalen hebben slechts lokale betekenis (in totaal door 5% van de bevolking gesproken).

Religie:Er is officieel en feitelijk godsdienstvrijheid. Ongeveer 93% van de bevolking is rooms-katholiek. In 1842 werd het diocees San Salvador opgericht, in 1913 een kerkprovincie, thans bestaande uit één aartsbisdom en acht diocesen. De Rooms-Katholieke Kerk is een invloedrijke instantie in de Salvadoraanse maatschappij, mede door haar sociaal engagement. Er zijn ca. 200.000 protestanten (vnl. baptisten, Pinkstergemeenten en adventisten).